Sayfalar

19 Temmuz 2010 Pazartesi

"Özgüven" hakkında

Kendinize karşı olumlu olun

Güçlü ve zayıf yönlerinizi tanıyın. Siz sadece zayıf yönlerden oluşmuyorsunuz. Güçlü yönlerinizi ve başarılarınızı ön plana çıkarın.

Bir konuda başarılı olduğunuzda bunu es geçmeyin. Kendinizi ödüllendirmeyi öğrenin.

Başkalarının tepkilerine karşı olumlu olun

Dikkatin her zaman üzerinizde olduğunu düşünmeyin. Gerektiğinde proaktif ve katılımcı olun tabii ki!! ama bazen de çevrenizdeki olayları akışına bırakıp, kendinizi apayrı bir konuya da odaklayabilirsiniz.

İnsanların aklından sizinle ilgili neler geçtiğini de düşünmeyin. Çünkü insanların gerçekte ne düşündüğünü bilme şansınız yoktur. Olayları analiz ederken içe-kendinize dönük değil, dışa dönük olmalısınız.

İnsanların düşünce ve davranışlarını her zaman olumsuz yönde değerlendirmeyin. İnsanlar yorum yapsa bile başkalarının görüşleri yüzünden kendinizi suçlamayın. Onların bu tepkilerini şekillendiren farklı sebepler olabilir.

Duygusal yaralanmalar sizi endişelendirmesin. Darbe alsanız bile, hayatın devamı daha güzel olabilir. Geçmişten ders almak, pişmanlık ve suçluluk duymaktan daha fazla fayda sağlayacaktır. Kendinizi affetmeyi ve yanlışlarınızdan kaliteli dersler çıkarmayı öğrenin. Tecrübe denen güç, başarısızlıkların size öğrettikleridir.

Övgü ve iltifatları objektif yorumlarla kabul edin. Övgü ve iltifat etmekten de çekinmeyin. Etrafınıza yaydığınız bu pozitif enerji ortamdaki siz dahil herkesi yüceltecektir.

Yaşamımızı kontrol altında tutma

Kendinize kısa ve uzun vadeli hedefler koyun. Hedefe ulaşmak için her attığınız adımda kendinizi ödüllendirin.

Siz olayları sadece yaşayan pasif bir nesne, sonbaharda rüzgarla savrulan bir yaprak ya da bir robot değilsiniz. Yaşamın sizi ıskalamasına izin vermeyin. Çaba ile her şeyi değiştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder